Hvor mye er en unse gull?

Hvor mye er en unse gull

En troy unse veier 31.1035 gram, og er den globalt aksepterte standarden for veiing av gull og sølv.

 

Vekten av en Troy Unse

En troy unse veier 31.1035 gram. Dette er i motsetning til en standard avoirdupois unse, som veier 28.35 gram.

Selv om forskjellen kan virke liten, spiller den en avgjørende rolle i handelen av dyrebare metaller, hvor nøyaktighet er svært viktig.

Den lille ekstra i vekten i en troy unse i forhold til en vanlig unse utgjør for eksempel en stor forskjell når det kommer til prisen på gull.

 

Historisk Bakgrunn

Navnet «troy» stammer fra byen Troyes i Frankrike, et livlig handelssentrum i middelalderen. Troy-unsesystemet ble først innført i England på 1500-tallet, spesielt for handel med edelmetaller.

På 1800-tallet ble troy-unser innført i USA, og ble raskt den foretrukne måleenheten for gull, sølv og andre verdifulle metaller. Dette skiftet til troy-unsen i USA var en viktig utvikling som hjalp til med å forene måleenheter for edelmetaller over hele verden. Det la også grunnlaget for det internasjonale handelssystemet med edelmetaller som vi kjenner i dag.

 

Bruk i Moderne Tider

I dagens globale økonomi spiller troy-unsen en sentral rolle i handelen med edelmetaller. Dette målesystemet er standard for både banker og investorer, samt for samlere av gull og sølv.

Når prisen oppgis på edle metaller – enten det er i form av gullbarrer, eller gullmynter, er det fremdeles troy-unser som blir brukt som måleenhet for vekten.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy