Drivstoffkort

drivstoffkort

Et drivstoffkort er det samme som et vanlig kredittkort, der du også får unike rabatter på bensin og diesel. Enkelte er tilknyttet en spesifikk bensinkjede, mens andre gir flat rabatt uansett hvor du tanker. Med det rette kortet i lomma, kan du spare deg for store beløp.


annonse

 

Slik fungerer et drivstoffkort

Et kredittkort med bensinrabatt brukes på samme vis som alle andre kort, men her får du i tillegg rabatt på drivstoff. Med drivstoff menes det vanligvis alt kjeden har på pumpestasjonene, både bensin, diesel, anleggsdiesel, parafin og så videre (undersøk kortets betingelser dersom du trenger annet enn bensin og diesel). For å få rabatten kreves det at betalingen blir foretatt med kortet.

Rabatten gjelder ikke alltid bare drivstoff som bensin og diesel, men kan også inkludere det du handler inne i bensinstasjonen. Noen kort gir rabatt uansett hvor du tanker, mens andre er knyttet til en spesifikk kjede. Lengre ned gir vi noen eksempler på de beste drivstoffkortene, og hvilke fordeler hver enkelt byr på.

Kortenes kredittgrenser varierer, men er normalt mellom 50 000 kroner og 100 000 kroner. Denne grensen kan være gjenstand for en individuell vurdering. Personer med lav inntekt kan derfor bli tilbudt kredittkort med lavere grense, mens de med solid økonomi kan søke om forhøyet kredittgrense. I nettbankløsningen som du har tilgang til som korteier, vil du vanligvis også kunne justere ned kredittgrensen selv om du ønsker.

Koster det noe å ha drivstoffkort?

Med mindre du velger et kredittkort med årsavgift, er det gratis å eie kortet. Med dagens konkurranse mellom kredittselskapene, er det å anse som klønete å velge et kort med medlemsavgift eller lignende. Unntaket er i så fall de kredittkortene som har så pass unike og attraktive fordeler, at det for enkelte er verdt årsavgiften. De kortene som vi anbefaler her, er alle uten årsavgift eller lignende. De har heller ingen løpende kostnader. Samtlige er også gebyrfrie for alle kjøp av varer og tjenester. Enkelte kan imidlertid ha gebyrer for uttak av kontanter, noe vi for øvrig anbefaler at man unngår å gjøre med kredittkort (rentene løper da fra uttaksdatoen).

Hvor mye kan man spare med et drivstoffkort?

Hva du sparer er avhengig av rabatten du får, og hvor mye drivstoff du fyller. Et forsiktig anslag er at du sparer rundt en femtilapp for hver tank du fyller (60 liter), dersom du bruker 365 MasterCard til å betale med. Totalt gir dette drivstoffkortet 85 øre per liter i avslag (rabatt + CashBack). Fyller du et par ganger i måneden, vil dermed besparelsen kunne bli på cirka 1 200 kroner i året. Kjører du dobbelt så mye, eller har en bil som bruker mye drivstoff, vil du kunne komme opp i det dobbelte i besparelse.

I tillegg kommer rabattene du får på øvrig handel der du bruker kortet som betalingsmiddel. Har kredittkortet for eksempel gratis reiseforsikring inkludert, vil du bare her spare opp til et par tusen i året på denne forsikringen. Alt dette avhenger uansett av at du bruker kortet smart.

Smart bruk av drivstoffkort

Bruker du et kredittkort fornuftig, vil du enkelt kunne unngå alle renteutgifter. Alle norske kredittkort gir nemlig en rentefri periode på kredittkjøp av varer og tjenester, også drivstoff. Denne perioden er fra 45 dager og opp til 52 dager, avhengig av hva kortutstederen tilbyr. Dermed er det om å gjøre å unngå kontantuttakene, samt gjøre opp regninga for kreditten, før den rentefrie perioden er over. Har kortet ditt rabattordninger inkludert, sparer du penger, i tillegg til å ha en gratis lånemulighet. Hvilket drivstoffkort som passer til den enkelte, beror på hvilke stasjoner som er i nærheten av der man farter, hvor mye man kan spare, og hvilke øvrige fordeler man får med i kortet.

365 MasterCard best på drivstoff?

Vi mener at 365 MasterCard sannsynligvis er det beste drivstoffkortet. Du får fast rabatt på alle bensinstasjoner, også i utlandet, og et større prisavslag på Esso sine bensinstasjoner innen Norge. Rabattens størrelse kan endres i forhold til kampanjer, men den er normalt blant de høyeste, uansett hvilket drivstoffkort vi sammenligner med. 365 MasterCard gir i tillegg en rekke andre prisavslag i et unikt fordelsprogram, i tillegg til CashBack. Med i fordelsprogrammet er også bonusprogrammet fra Danske Bank (Danske Bank Reward), samt Dealpass som gir rabatter i over 300 spisesteder, arrangementer, nettbutikker, og så videre. De fleste av produktene som omfattes i programmet, er også ting og tang de fleste handler uansett, så her er sparemulighetene gode.

365 MasterCard topper ofte listene når nettavisene og finansbladene kårer de beste kredittkort på markedet.

Shell MasterCard

Drivstoffrabatten i Shell MasterCard er knyttet opp til Trumf-systemet, og gir 40 øre i Trumf-bonus for hver liter du fyller. Denne bonusen blir ofte økt betydelig i kampanjeperioder. Du får også Trumf-bonus på alle andre varekjøp, uansett hvor og hva du handler, så lenge betalingen foregikk med kredittkortet. Trumf-poengene kan brukes til å handle for på alle utsalgsteder som er tilknyttet programmet, eller du kan velge å overføre pengene til din egen konto. Shell MasterCard gir også tilgang til eget fordelsprogram fra kortutstederen Ikano Bank.

Circle K MasterCard er det tidligere Statoilkortet

Drivstoffkortet Circle K MasterCard er blant klassikerne i denne kategorien, men de fleste kjenner det som Statoil-kortet. Statoil solgte nylig bensinkjeden sin, og dermed skiftet også kredittkortet navn. Drivstoffrabatten gjelder spesifikt for Circle Ks egne stasjoner, inkludert 1-2-3 automatene og Best-stasjonene. Kortet har også et eget fordelsprogram utover bensinrabbatten, som blant annet inkluderer rabatter på feireprodukter, dekkskifte og bilservice som utføres på kjedens bensinstasjoner.

Andre kredittkort med drivstoffrabatt

I tillegg til de nevnte eksemplene på drivstoffkort, finner du også andre gode kredittkort som inkluderer drivstoffrabatt i fordelsprogrammet. To av de mest anvendelige og populære er Flexi Visa fra Santander Consumer Bank, og Ikano Visa. Sistnevnte har mange av de samme fordelene som Shell MasterCard, som en følge at begge utstedes av Ikano Bank. Bensinrabattene i disse kortene er noe lavere enn for eksempel 365 MasterCard, mens de øvrige fordelene kan være verdt en nærmere titt. Andre dedikerte drivstoffkort og kredittkort med drivstoffrabatter, inkluderer ESSO MasterCard, Cresco Car Premium, YX Visa og diverse kredittkort man kan få som medlem i en eller annen organisasjon, for eksempel NAF.

Bruk av flere kredittkort

Det er ikke alltid enkelt å velge riktig kredittkort, dersom det er rabattene og fordelene man er ute etter. Noen løser dette ved å eie flere kort, og bruker det kortet som gir størst rabatt når de handler. For eksempel er det stadig vanligere at bileiere har et egnet drivstoffkort, i tillegg til et kort som gir fordeler når de skal på ferie, eller et kort med gunstige rabatter som passer deres livsstil og forbruksmønster. Har man råd til å alltid gjøre opp regninga før rentene begynner å løpe, gir kortbruken fordeler og besparelser. Det er likevel en viss fare med dette dersom man ikke er disiplinert økonomisk, og handler ofte på kreditt. Det kan også hende at man får avslag på søknaden om det andre eller tredje kredittkortet, fordi kortselskapets kredittvurdering tilsier at man ikke har god nok økonomi.

Billigst bensin på mandag

Vær oppmerksom på at bensinselskapene endrer prisene på drivstoff kontinuerlig, og statistikken viser at det er billigere å fylle enkelte dager i uka enn andre. I følge Konkurransetilsynet er det billigst å fylle drivstoff fra søndags kveld til mandags formiddag. Dette kan variere fra den ene kjeden til den andre, og også geografisk.

Skal du maksimere besparelsen på bensin, kan du for det første følge med på hvordan bensinprisene endrer seg i området der du bor. Fyller du i tillegg med et egnet drivstoffkort, får du rabatt og besparelser i pose og sekk.

Ikke alltid smart å være lojal

Husk også at diesel og bensin kan være billigere hos en konkurrerende kjede, enn det du betaler, selv om du får rabatt med et drivstoffkort. Konkurransen mellom oljeselskapene er knallhard, og noe du kan utnytte til din fordel. Det finnes flere apper som kan lastes ned til smarttelefonen, blant annet fra NAF, samt nettsider som holder deg noenlunde informert om de daglige endringene i bensinprisene. Flere av bensinstasjonene publiserer også de daglige drivstoffprisene, men her mangler ofte transportpåslaget (bensinen koster ofte mer jo lengre den må transporteres).

Med det sagt, så bør man passe seg for å ikke la vinninga gå opp i spinninga. Må du kjøre langt for å få fylt den billigste bensinen, kan det godt hende du likevel ender opp med et tap, i tillegg til å ha kastet bort tid.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy