Tannhelseforsikring

tannbelseforsikring

Ønsker du å forsikre perleraden din, er det tannhelseforsikring som gjelder.

Det er viktig med god tannhelse, og det er ikke bare på grunn av et hvitt glis. Dårlige tenner kan forårsake helseplager og store smerter. Per i dag kan du kjøpe tannhelseforsikring fra to selskap. Les om hva som dekkes, begrensningene, og om du egentlig trenger en slik forsikring.
 

Uforpliktende tilbud på forsikring

 

Få et uforpliktende tilbud på blant anet helseforsikring hos Tjenestetorget.

 

Få et tilbud på forsikring her

annonse

 

Hvem tilbyr tannhelseforsikring?

Selv om så godt som alle forsikringsselskap tilbyr tannhelseforsikring, er det slik at de fleste gjør dette i samarbeid med firmaet Norsk Tannhelseforsikring AS. Deres løsning tilbys gjennom for eksempel forsikringsselskapene Nemi og Tryg, og gjennom diverse fagforbund og organisasjoner som LO og YS. 

Selskapet If Skadeforsikring har sin egen løsning, som de kaller If tannforsikring. I praksis har du dermed egentlig kun to ulike forsikringstilbud; forsikringen fra Norsk Tannhelseforsikring, og forsikringen fra If.

 

Hva dekker forsikringene?

Det blir for omfattende å ramse opp alle elementene de to forsikringene dekker, men i grove trekk er det snakk om de vanligste behandlingene du kan ha hos en tannlege.

Begge dekker derfor naturligvis karies/hull, rotfylling, utskifting av fyllinger, trekking av tenner, og innsetting av bro, krone, eller implantater. Du har også dekning dersom tennene skades i forbindelse med ulykker.

Begrensningene er mange, og de er noe forskjellig mellom de to forsikringsløsningene.

 

Typiske begrensninger

Du bør sette deg godt inn i vilkårene før du velger å tegne tannforsikring, og før du bestemmer deg for hvilken av de to alternativene du går for. Begrensningene er der de skiller seg mest fra hverandre. Likevel er det mange begrensninger som er felles for begge.

Du får blant annet ikke dekket kosmetisk behandling av tennene, tannregulering, kjeveortopedi, eller skader og helseforhold som eksisterte forut for tegning av forsikringsavtalen. I tillegg vil du ikke få dekket kostnader som du har krav på å få dekket gjennom Folketrygden.

 

Aldersgrense for tannhelseforsikring

Begge forsikringene setter 70 år som øvre aldersgrense for å få tegnet avtale. Du vil imidlertid kunne beholde forsikringen inntil du er 75 år, dersom den ble tegnet før du fylte 70 år. Dette forutsetter at de øvrige kravene tilfredsstilles (du må ”bestå” årskontrollen).

If opererer med en nedre aldersgrense på 20 år, mens Norsk Tannhelseforsikring setter 18 år som nedre grense.

 

Forutsetter årskontroll og god tannhelse

Begge forsikringene forutsetter at tennene dine er i en tilstand som ikke krever behandling når forsikringsavtalen inngås. Du må med andre ord først foreta en kontroll hos en tannlege som er godkjent av forsikringsselskapet.

forsikre tenner

Forsikringen gjelder deretter i ett år av gangen, og du må foreta ny kontroll hvert år. Den pålagte årskontrollen dekkes ikke av forsikringen.

 

Trenger du tannhelseforsikring?

Tannlegebehandling er den nest mest hyppige årsaken til at folk får uforutsette utgifter, etter utgifter til bil. Det er også slik at mange i Norge ikke ser seg råd til å gå til tannlege så ofte som de egentlig burde. Tar man hensyn til dette kan det forsvares at folk investerer i en tannhelseforsikring.

Spørsmålet blir likevel om en årlig utgift på mellom omtrent 900 kroner, og 3500 kroner (alt ettersom hvilken pakke du velger), er verdt det. Har du sterke tenner, og er ved god helse, er det neppe denne forsikringen du trenger mest.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy