Ulykkesforsikring

ulykkesforsikring

Hvis uhellet først er ute, kan en ulykkesforsikring gjøre livet etter ulykken enklere. 

Ulykker kan være alvorlige når de inntreffer, og de oppstår gjerne når man minst forventer det. En ulykkesforsikring er ment å gi økonomisk stønad på toppen av hva du har krav på gjennom det offentlige.
 

Få et uforpliktende tilbud på en ulykkesforsikring

 

Hos Tjenestetorget kan du uforpliktende og enkelt få et tilbud på en ulykkesforsikring.

 

Få et tilbud på ulykkesforsikring her

annonse

 

Hva dekker en ulykkesforsikring?

Det som vanligvis dekkes gjennom en ulykkesforsikring er erstatning ved medisinsk invaliditet eller død. I tillegg får du økonomisk støtte om du har behov for behandling. Alt dette er knyttet opp til at du må ha blitt utsatt for en ulykke.

Blir du invalid, dør, eller får behov for behandling som følge av sykdom, gjelder ikke en slik forsikring. Det kan også være et tak på hvor mange år du får dekt utgifter til behandling.

Fører ulykken til varig invaliditet, får du som regel erstatning i form av en skattefri engangsutbetaling. Summen er avhengig av skadeomfanget, og øker desto mer invalid du blir.

 

Vanlige begrensninger i en ulykkesforsikring

Ulykker som oppstår dersom du selv oppsøker utsatte områder i verden, er ofte unntatt i avtalen. Det er også vanlig at mange former for ekstremsport ikke dekkes.

Dette kan være aktiviteter som boksing, dykking, fallskjermhopping og paragliding. Driver du med slike aktiviteter bør du tegne en egen forsikring for dette. 

 

Har du ulykkesforsikring gjennom jobben?

Sjekk med arbeidsgiveren din om du allerede er forsikret for en ulykke. Personalforsikringer og yrkesskadeforsikringer inneholder ofte dette elementet. Dette gjelder spesielt i yrker der faren for en ulykke er høy.

ulykkesforsikring gjennom jobb

Se også på om eventuelt eksisterende forsikring kun gjelder i jobbsammenheng. Erstatningssummen kan toppes opp med en egen personlig forsikring, om du føler behovet for dette.

Ofte er forsikringer gjennom arbeidsgivere basisløsninger, med lave utbetalinger. Vær oppmerksom på at erstatningssummene også normalt reduseres ettersom vi blir eldre.

 

Velge livsforsikring eller ulykkesforsikring?

Hvert år får rundt en halv million nordmenn behandling som følge av en ulykke. Av disse dør omtrent 1800, mens rundt 7% sitter igjen med varige mén. Mange ender opp i en rullestol og med uførepensjon.

Det høres kanskje dramatisk ut. Sjansen for å dø eller bli skadet som følge av en ulykke i Norge er like vel lav. De fleste av oss går bort som en følge av sykdom og alderdom.

Ulykkesforsikring er derfor langt mindre viktig enn livsforsikring. Dette fordi en livsforsikring gir økonomisk trygghet for etterlatte uansett dødsårsak. En utbetaling fra ulykkesforsikringen er fin å få med seg. Den gjør livet lettere om man får inntektsevnen redusert, men sjansene for at dette inntreffer er fortsatt lave.

Det er også en dobbeltdekning her. Dør du i en ulykke, vil familien din få erstatning, slik som med livsforsikring. Er det dødsfall du bekymrer deg for, kan du like gjerne velge en livsforsikring med dekning for uførhet, og droppe ulykkesforsikringen.

Livsforsikring og uføreforsikring gir også dekning ved sykdom som reduserer inntektsevnen din. Noe som statistisk sett er langt viktigere enn dekning for ulykker som fører til det samme. Med mindre du jobber i utsatte yrker, har en risikofylt hobby, eller lignende.

 

Hvem trenger ulykkesforsikring?

Hvis penger ikke er et tema, kan det være lurt å forsikre seg så godt som mulig. Personer som kan være utsatt for ulykker, bør vurdere en ulykkesforsikring i tillegg til en livsforsikring.

Dette gjelder da i hovedsak de som har risikofylte yrker, der skadefrekvensen er høyere enn ellers. Ofte har arbeidstakerne forsikring gjennom jobben, men mange selvstendig næringsdrivende dropper denne kostnaden. En håndverker vil gjerne ha større behov for en ulykkesforsikring enn en designer.

De som driver med terrengsykling, alpint og lignende, har naturlig nok større skaderisiko enn en som spiller bordtennis. Her bør man veie økonomi opp mot sjansen for at man blir utsatt for en ulykke.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy