Campingvognforsikring

Campingvognforsikring

For mange er campingvogna det foretrukne feriehjemmet. Friheten ved det å ta med seg hjemmet på landeveien er unik, men du får også et par utfordringer. Du bør ha rett campingvognforsikring, og den bør tilpasses vognas verdi. Her er det du må vite før du velger forsikringsselskap.

 

Spar penger på forsikring

 

Du kan spare opp til flere tusen kroner i året på å finne den beste campingvognforsikringen. Hos Tjenestetorget kan du enkelt sammenligne ampingvogn og raskt og enkelt finne den beste forsikringen for din campingvogn.

 

Finn beste tilbud på forsikring her

annonse

 

Du trenger ikke egen ansvarsforsikring

Du er lovpålagt å ha ansvarsforsikring for bilen din. Denne forsikringen gjelder også dersom du eventuelt skulle trekke på en campingvogn, eller annen tilhenger. Skader som du selv forårsaker med campingvogna (eller bilen, naturligvis), er dermed dekket.

Forsikre vogna slik du forsikrer bilen

Du bør ha egen campingvognforsikring, med mindre vogna er bortimot verdiløs. Her bør du tenke på samme vis som med bilforsikring. Er vogna eller bilen verdt under cirka 50 000 kroner, holder det sannsynligvis med en delkasko.

Er vogna verdt mer, bør du vurdere kaskoforsikring. Jo høyere verdien på vogna er, desto mer aktuelt blir det med en heldekkende kaskoforsikring. Hos mange forsikringsselskap kalles dette ”kasko pluss”, ”kasko super”, eller noe tilsvarende.

Delkasko for campingvogn

Den simpleste forsikringen du kan få for campingvogna er brannforsikring. Noen selskaper tilbyr dette, uten at andre elementer er med i avtalen. De fleste vil imidlertid vurdere et selskap som tilbyr delkasko.

Dekningen du får med delkasko for campingvogn varierer mellom forsikringsselskapene, men som regel er disse elementene inkludert som et minimum:

 • Skade som følge av brann eller eksplosjon
 • Skade som følge av innbrudd eller hærverk
 • Tyveri av campingvogna

I tillegg gir noen selskap dekning for ett eller flere av disse forholdene:

 • Glasskader
 • Naturskader (lynnedslag, ras, flom, eller lignende).
 • Skade på løsøre/innbo
 • Skade på ekstrautstyr

Disse siste elementene er ofte inkludert i selskapenes kaskoforsikring.

Kasko for campingvogn

Med en kaskoforsikring har du bedre dekning, men også her er innholdet i forsikringsavtalene veldig varierende. Som et minimum er dette som regel med:

 • Skade ved kollisjon, velt eller utforkjøring
 • Skade ved hærverk
 • Skade ved tilfeldige ytre påvirkninger
 • Skade på fortelt eller platting
 • Glasskader

Dette vil som regel holde i massevis for de aller fleste. Bruker du campingvogna ofte, og om vogna er dyr nok, bør du vurdere en avtale som gir ytterligere dekning. Typiske tilleggsforsikringer, eller elementer som er inkludert i kasko-pluss-løsninger, er følgende:

 • Totalskade
 • Transport av skadet campingvogn
 • Fuktskade
 • Rettshjelp

 

forsikring på campingvogn

 

Ferierer du ofte med campingvogna?

Det er spesielt to tilleggsforsikringer du kan vurdere dersom campingvogna brukes ofte til ferie. Den ene er egen dekning for veihjelp. Påse at denne gjelder utenfor Norden, dersom du ferien går nedover på kontinentet.

Det andre elementet er ferieforsikring. Da får du dekket kostnadene dersom vogna er skadet, eller på annet vis ikke kan brukes, på en planlagt ferie. Dekningen kan være en annen ferie, eller til leie av en annen campingvogn.

Tilleggsutstyr og løsøre

Du tegner ikke innboforsikring for campingvogna, slik du gjør det for hytte eller bolig. I stedet kan forsikringen dekke såkalt løsøre og tilleggsutstyr. Er dette av høy verdi, bør du vurdere tilleggsforsikring, eller en kaskoavtale der dette er inkludert. Merk deg at løsøre ofte er begrenset til omtrent 15 000 til 20 000 kroner.

Pass på å lese vilkårene, samt sjekke dekningssummene. Noen selskap lar deg øke forsikringspremien i forhold til både verdien av vogna, og i forhold til verdien på alt løsøre og tilleggsutstyr.

Store prisforskjeller på campingvognforsikring

Bileiere er som regel fullt klar over at prisene på bilforsikring kan variere veldig. Det samme gjelder når du skal forsikre campingvogna. Her er det tusenlapper å spare for de prisbevisste.

Med utgangspunkt i verdien på selve vogna, samt løsøre og tilleggsutstyr, bør du innhente så mange tilbud som mulig. Sammenlign alltid likt for likt, og se nøye på dekningssummene og egenandelene. Sjekk også om det lønner seg å forsikre både bil og vogn hos samme selskap, eller om du kommer bedre ut av det ved å ha to separate forsikringsavtaler.

Husk også at tilbudene du mottar er uforpliktende, og at det er lov og lønnsomt å prute.

© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Fianseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy