Campingvognforsikring

campingvognforsikring

For mange er campingvogna det foretrukne feriehjemmet, og den bør selvsagt forsikres.

En god campingvognforsikring gir deg erstatning for skader på både vogn og fortelt. Enkelte forsikringer dekker også skader på spikertelt, platting, baggasje og annet utstyr. Hvilken forsikring du skal velge bør derimot tilpasses vognas verdi. Her er det du må vite før du forsikrer campingvognen din.

Få et uforpliktende tilbud på campingvognforsikring

 

Hos Tjenestetorget kan du raskt og enkelt får et uforpliktende tilbud om forsikring på campingvognen din.

 

Få et tilbud på campingvognforsikring her

annonse

 

Må man forsikre campingvognen?

Det er ikke påbudt med en egen forsikring av campingvogn. Det er derimot lovpålagt å ha ansvarsforsikring for bilen din. Denne forsikringen gjelder også dersom du eventuelt skulle trekke på en campingvogn, eller annen tilhenger. 

Skader på campingvognen blir derimot ikke dekket. Det samme gjelder om vogna skulle brenne, velte eller på annet vis få skader. Det anbefales derfor at man tegner en egen forsikring for campingvognen din. Du er da sikret mot alt fra fysiske skader på vogna, til tyveri og glasskader.

 

Hvilke forsikring skal du velge?

Du bør ha egen campingvognforsikring, med mindre vogna er bortimot verdiløs. Her bør du tenke på samme vis som med bilforsikring. Er vogna eller bilen verdt under cirka 50 000 kr, holder det sannsynligvis med en delkasko.

Er vogna verdt mer, bør du vurdere kaskoforsikring. Jo høyere verdien på vogna er, desto mer aktuelt blir det med en heldekkende kaskoforsikring. Hos mange forsikringsselskap kalles dette ”kasko pluss”, ”kasko super”, eller noe tilsvarende.

 

Delkasko for campingvogn

Dekningen du får med delkasko for campingvogn varierer mellom forsikringsselskapene.

Som regel er disse elementene inkludert som et minimum:

 • Skade som følge av brann eller eksplosjon.
 • Skade som følge av innbrudd eller hærverk.
 • Tyveri av campingvogna.

 

I tillegg gir noen selskap dekning for ett eller flere av disse forholdene:

 • Glasskader.
 • Naturskader (lynnedslag, ras, flom, eller lignende).
 • Skade på løsøre/innbo.
 • Skade på ekstrautstyr.

Disse siste elementene er ofte inkludert i selskapenes kaskoforsikring.

 

Kasko for campingvogn

Med en kaskoforsikring har du bedre dekning, men også her er innholdet i forsikringsavtalene veldig varierende.

Som et minimum er dette som regel med:

 • Skade ved kollisjon, velt eller utforkjøring.
 • Skade ved hærverk.
 • Skade ved tilfeldige ytre påvirkninger.
 • Skade på fortelt eller platting.
 • Glasskader.

Dette vil som regel holde i massevis for de aller fleste. Bruker du campingvogna ofte, og om vogna er dyr nok, bør du vurdere en avtale som gir ytterligere dekning.

 

Typiske elementer som er inkludert i kasko-pluss-løsninger, er følgende:

 • Totalskade
 • Transport av skadet campingvogn
 • Fuktskade
 • Rettshjelp

 

Ferierer du ofte med campingvogna?

Det er spesielt to tilleggsforsikringer du kan vurdere dersom campingvogna brukes ofte til ferie. Den ene er egen dekning for veihjelp. Påse at denne gjelder utenfor Norden, dersom du ferien går nedover på kontinentet.

forsikring av campingvogn

Det andre elementet er ferieforsikring. Da får du dekket kostnadene dersom vogna er skadet, eller på annet vis ikke kan brukes, på en planlagt ferie. Dekningen kan være en annen ferie, eller til leie av en annen campingvogn.

 

Tilleggsutstyr og løsøre

Du tegner ikke innboforsikring for campingvogna, slik du gjør det for hytte eller bolig. I stedet kan forsikringen dekke såkalt løsøre og tilleggsutstyr. Er dette av høy verdi, bør du vurdere tilleggsforsikring. Eventuelt en kaskoavtale der dette er inkludert. Merk deg at løsøre ofte er begrenset til omtrent 15 000 til 20 000 kr.

Pass på å lese vilkårene, samt sjekke dekningssummene. Noen selskap lar deg øke forsikringspremien i forhold til både verdien av vogna, og i forhold til verdien på alt løsøre og tilleggsutstyr.

 

Store prisforskjeller på campingvognforsikring

Bileiere er som regel fullt klar over at prisene på bilforsikring kan variere veldig. Det samme gjelder når du skal forsikre campingvogna. Her er det tusenlapper å spare for de prisbevisste.

Med utgangspunkt i verdien på selve vogna, samt løsøre og tilleggsutstyr, bør du innhente så mange tilbud som mulig. Sammenlign alltid likt for likt, og se nøye på dekningssummene og egenandelene. Sjekk også om det lønner seg å forsikre både bil og vogn hos samme selskap, eller om du kommer bedre ut av det ved å ha to separate forsikringsavtaler.

Husk også at tilbudene du mottar er uforpliktende, og at det er lov og lønnsomt å prute.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy