Bensinkort

spar penger med bensinkort

Økningen i bensinprisene vil ingen ende ta, og vi nordmenn betaler nå mer enn noen gang tidligere for bensin og diesel. Men gjør du egentlig noen tiltak for at drivstoffyllingen skal bli billigere for deg? Ved å bytte ut det vanlige bankkortet når du betaler, og erstatte det med et spesifikt kredittkort, så kan du spare flere tusenlapper i året. Et bensinkort gjør at det blir en glede å fylle drivstoff.


annonse

Hva er et bensinkort?

Et såkalt bensinkort – eller drivstoffkort – er egentlig bare et vanlig kredittkort med en bonus som retter seg mot de som ønsker å spare penger på tankingen av bilen. Et slikt kort benytter seg at et bonusprogram der du får penger tilbake for kjøp du utfører med kortet, og behøver ikke bare gjelde for drivstoff. Men i denne artikkelen tar vi for oss et par-tre kort som gjør nettopp dette, og forteller deg hvordan du kan spare penger ved å bruke et slikt kort.

Konseptet kalles cashback og gir deg prosentvise bonuser når du handler. Når det kommer til bensinkort så varierer denne bonusen fra 1 til 4 prosent, og enkelte kort er knyttet til spesifikke kjeder, mens andre kort igjen lar deg fylle tanken nøyaktig hvor du vil. Sistnevnte er kanskje mest gunstig for de fleste, slik at man ikke er avhengig av å vente på en Shell-stasjon før man kan fylle drivstoff.

Det er ikke noe ekstraarbeid forbundet med slike kort, og ingen skjulte kostnader. Det er gratis å eie og gratis å bruke – så lenge du betaler tilbake utnyttet kreditt innen den rentefrie perioden er løpt ut. Vanligvis varer den opp til 50 dager, så vi anbefaler at man betaler drivstoffkostnadene en gang i måneden. Hvis du ikke gjør det så vil du miste bonusen i rentekostnader, og da er jo hele poenget borte. Med andre ord er et bensinkort kun for den som har en disiplinert økonomi.

Det er heller ingen vanskelig sak å skaffe seg et slikt kort. Så lenge du er over 18 år og tjener penger (hvor mye er ikke alltid så viktig), så er det bare å sende en søknad til banken via nettet. De aller fleste som søker får innvilget søknaden sin, men akkurat hvor mye du får i kreditt vil variere. Uansett behøver du ikke alt for høy kredittgrense for å fylle tanken et par ganger i måneden.

Hvor mye kan du spare med et bensinkort?

Mange tror at det er såpass lite å spare på slike bensinkort at de ikke orker å ta seg bryet for å skaffe et. Ikke gå i den samme fella, for hva om vi forteller deg at du kan spare omtrent 1000 kroner i året – per bil? Pengene kan du bruke til hva du vil, så dette er en utmerket måte for hele familien og småspare på, som kanskje kan ende i en ny flatskjerm eller en ferie til varmere strøk.

I eksempelet nedenfor har vi tatt utgangspunkt i at bensinprisen ligger på 15,50 kroner, noe den ofte gjør i skrivende stund. Vi antar at en bil som er i daglig drift, en vanlig familiestasjonsvogn, har bruk for omtrent 100 liter i måneden. Det skulle da tilsvare 1200 liter per år, og så har vi lagt inn i regnestykket at denne familien har to biler som er i drift.

2400 liter x 15,50 kr/literen = 37 200 kroner – koster det familien i drivstoff hvert år, når de kjører i snitt 15 000km/årlig med hver bil.

Hvor mye kan en familie spare ved å bytte til et godt bensinkort? Svaret er 2064 kroner. Ved å bruke kredittkortet 365Privat får du 3,65 prosent i avslag på alt av drivstoff. Med den nevnte bensinprisen tilsvarer det 56 øre/literen, noe som er en ganske grei rabatt. Men, familien fyller i tillegg hos Esso, og da får de en ekstra rabatt på 30 øre/literen. Totalt har vi da kommet opp i 86 øre/literen i avslag, så da ser regnestykket slik ut:

2400 liter x 0,86kr = 2064kr – sparer familien ved å bruke et bensinkort fremfor et bankkort.

Tre anbefalte bensinkort

365Privat

Vi har allerede nevnt vår favoritt 365Privat Mastercard, som altså gir deg 3,65 prosent rabatt når du fyller tanken, uansett hvilken kjede du fyller hos. Dette er en veldig stor fordel for mange, og du finner ei heller bonuser som er høyere enn dette. Samtidig kan du også få rabatter i bransjene klær og sko med dette kortet, slik at kona også kan spare litt på å bytte ut det vanlige bankkortet. Husk at kortet gir 30 øre ekstra på tanking hos Esso, slik at dette kanskje er å anbefales.

Shell Mastercard

Shell har et dedikert kredittkort som leveres av Ikano. Kortet er utviklet i samarbeid med Trumf og gir deg 40 øre i avslag på hver liter du fyller hos Shell. En helt akseptabel bonus, men det stopper ikke der. Kortet gir deg nemlig også 1 prosent bonus på alle andre kjøp du gjør – uansett hvor i verden og hvilken bransje. Det betyr at dette kortet har et lang større bruksområde enn for eksempel nevnte 365Privat. Handler du mye på Shell får du også rabatter på bilrelaterte produkter, og naturligvis 1 prosent rabatt på alt av veimat og annet de måtte selge på bensinstasjonen.

Flexi Visa

Flexi Visa er et kredittkort for deg som liker fleksibilitet i hverdagen, og et ganske bra bensinkort. Her kan du velge mellom fem forskjellige bransjer – henholdsvis klær, sportstøy, elektronikk, flybilletter eller drivstoff, og få 4 prosent rabatt på alt du handler i butikker innenfor denne bransjen. Siden vi nå snakker om bensinkort velger du sannsynligvis den bransjen, og kan dermed spare hele 60 øre/literen (med dagens bensinpriser). Dette kortet kan også brukes på alle stasjoner, slik at det virkelig gir en fleksibel hverdag.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy