Slik får du best betalt når du skal selge gull

selge gull

Prisen på gull når stadig nye høyder, du kan derfor ha verdier for tusenvis av kroner i  gamle gullsmykker og ringer liggende. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan selge gull til god pris.

Gullprisene har steget markant de seneste årene, med det resultat at verdien på gamle gullsmykker og gullringer også har steget. Har du gammelt gull liggende så kan det være en god ide å selge dette nå.

 

Her får du godt betalt når du skal selge gull

 

Gullprisen er nå rekordhøy og du kan få godt betalt for gammelt gull du har liggende. Gjennom Gullbanken kan du raskt og enkelt selge både gullsmykker, gullringer og andre gjenstander av gull til svært gode priser.

 

Se hvor mye gullet ditt er verdt her

annonse

 

Slik kan du enkelt selge gull til gode priser

Det er flere måter å gå frem på om man ønsker å selge ringer, smykker eller andre gjenstander av gull. Enkelte gullsmeder er villige til å kjøpe gull av deg, mens du også kan prøve å selge det på steder som finn.no. Vær derimot oppmerksom på at det kan være vanskelig å oppnå en god pris på brukte gullringer og smykker på bruktmarkedet.

En annen enklere løsning som vi foretrekker, er å selge gull til forhandlere på internett. Det har de senere årene dukket opp flere solide aktører som har gjort det svært enkelt for deg å selge gammelt gull du måtte ha liggende. Det spiller ingen rolle hvilke farge gullet har. De kjøper både hvitt gull, rosegull og vanlig gull.

Vi foretrekker Gullbanken hvor du kan bestille en såkalt «Gullpakke». Du mottar da en salgsmelding og en sikkerhetspose direkte i postkassen din noen dager etter bestilling. Du fyller så ut salgsmeldingen, legger gullet i posen og leverer den til ditt postkontor. Pakken er forsikret, slik at du slipper å bekymre deg for om pakken forsvinner i posten.  

Gullbanken vil så foreta en nøyaktig verdivurdering av gullet og gi deg et tilbud på hva de er villige å betale for det. Vektene de benytter seg av er underlagt tilsyn av Justervesenet, slik at du er sikret korrekt vekt på gullet. 

Aksepterer du tilbudet så vil du få raskt betalt. Som oftest vil pengene komme på konto dagen etter at du har bekreftet tilbudet.

 

Selg gullet ditt til Gullbanken her

annonselenke

Hvorfor er karat så viktig når man skal selge gull?

Når man sjekker prisen på gull så er dette prisen for 24 karat rent gull. Det er derimot de aller færreste smykker og ringer som lages av rent gull. Grunnen til dette er at rent gull er så mykt at det ikke er praktisk å bruke. En gullring av rent gull ville raskt fått dype striper og ville lett blitt bøyd.

For å motvirke dette så blandes derfor gullet med andre hardere metaller, for å gjøre ringene mer slitesterke. Resultatet av dette er at gullringen du har på fingeren ikke er helt rent gull. 

En giftering er vanligvis laget av 14 karat gull, og stemples 585. Det at ringen er 14 karat betyr at den inneholder 58% rent gull. Om gifteringen er 14 karat og veier 8 gram, betyr det at den inneholder 4,6 gram rent gull.

Skal du selge en 14 karat gullring eller et gullsmykke er det derfor viktig å huske på at bare 58% av vekten av smykket er rent gull. Jo høyere karat smykkene har, jo mer gull inneholder de.

 

Oversikt over gullinnhold etter karat:

  • 24 karat /: 99.99 % gull, stemplet: 999
  • 22 karat: 91.7 % gull, stemplet: 916
  • 18 karat: 75 % gull, stemplet: 750
  • 14 karat: 58.3 % gull, stemplet: 585
  • 12 karat: 50 % gull.
  • 10 karat: 41.7 % gull.
  • 9 karat: 37.5 % gull, stemplet: 375

 

Hvilke pris kan man forvente når man skal selge gull?

Som vi har belyst så er det de færreste smykker og ringer som inneholder rent gull. Når du skal vurdere hvor mye du får for smykkene dine så må du ta med dette i beregningen. 

Du kan heller ikke regne med å få spotprisen for gull når du selger gull til en kjøper. Grunnen til dette er at det er kostnader involvert i raffinere det brukte gullet som kommer inn. Som alle andre selskaper så er gullkjøpere avhengige av å tjene penger også. 

Til tross for dette kan du like vel forvente å få meget godt betalt for gullsmykker, ringer osv. En 14 karats gullring på 5 gram kan du forvente å få rundt 1500 kr for. Gullsmykker veier som regel mer og gir derfor enda bedre betalt.

Hvis du lurer på hvor mye du kan få for ditt brukte gull, anbefaler vi deg å prøve gullkalkulatoren til Gullbanken.

 

Slik sørger du for at du får en god pris for gullet ditt

Som vi har vært inne på kan du ikke regne med å få full markedspris for gullet ditt. Du bør derimot sørge for at du får en så god pris som mulig når du selger gull. 

Det kan skille adskillige kroner mellom de forskjellige forhandlerne, og det er penger å tjene på å velge det beste tilbudet. Skal du selge mye gull anbefaler vi deg derfor å foreta en kontrollregning for å se hvor nære dagens gullpris du får. 

Har du gamle smykker som er i 14 karat gull kan du typisk forvente deg å få betalt for 75 % av gullverdien. Er gullet 24 karat, kan du forvente deg opp mot 90 % av gullets verdi.

Hvis en forhandler tilbyr deg en sum som er betraktelig lavere enn dette bør du vurdere å selge gullet ditt til noen andre.

 

Kan man selge gull med diamanter?

Et vanlig spørsmål som dukker opp hos personer som ønsker å selge gamle smykker er om man får betalt for diamantene som følger med. Det korte svaret på dette er nei, man får ikke betalt får diamanter og andre edelstener når man selger gull til forhandlere.

Ønsker du å beholde edelstenene anbefaler vi deg derfor at du plukker ut disse før du selger gullet. Noen gullkjøpere gjør dette for deg, men da må du forvente deg et gebyr for retur av stenene.

Hvis diamanten er av virkelig god kvalitet, kan det hende at noen gullsmeder kan være villige til å kjøpe disse separat av deg. De krever derimot ofte at du har diamantsertifikatet i orden for å kjøpe stenene.

Inneholder smykkene eller ringene forholdsvis små diamanter, kan det dessverre være vanskelig å få solgt disse separat. Markedet for brukte diamantringer er heller ikke særlig bra.

 

Selge skadet gull?

Siden det brukte gullet like vel skal raffineres, spiller det ikke noen rolle om smykkene eller ringene er skadet. Du får betalt for gullvekten og ikke for kvaliteten på smykkene.

De fleste gullkjøpere kjøper også andre gjenstander av gull. Har du for eksempel en gammel gullklokke som ikke lenger fungerer, så kan du selge denne å få betalt for gullvekten.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy