Topp 10 yrker for deg som vil bli millionær

yrkene som kan gjøre deg til millionær

Det finnes en rekke måter å bli millionær på, men en godt betalt jobb er uten tvil den mest realistiske.

På internett florer det av mer eller mindre uoppnåelige guider til hvordan man kan bli rik i en fei. Sannheten er derimot at de fleste som blir millionærer gjør det gjennom hardt arbeid, i en jobb som betaler godt. 

Hvilke yrker bør man så satse på om målet er å en dag bli millionær? I denne artikkelen ser vi nærmere på hva som er de best betalte jobbene i Norge. Vi kommer også med noen tips til andre høytlønnede yrker som er forholdsvis oppnåelige for de fleste av oss.

 

Dette er de 10 best betalte yrkene i Norge

Her har vi samlet det som i følge SSB er de ti best betalte yrkene i Norge. Det vil selvsagt være en del variasjon i lønnsnivået alt etter hvor man jobber. Denne listen er sortert etter gjennomsnitlig årslønn for de forskjellige yrkene. 

 

 1. Handels og skipsmeglere – 1 464 360 kr.
 2. Ledere av olje- og gassutvinning – 1 298 760 kr.
 3. Toppledere i offentlig administrasjon – 1 187 400 kr.
 4. Ledere av forsikring og finansvirksomhet – 1 179 600 kr.
 5. Finansmeglere – 1 151 880 kr.
 6. Flygeledere – 1 124 760 kr. 
 7. Finans- og økonomisjefer 1 073 880 kr.
 8. Flygere – 1 065 240 kr.
 9. Legespesialister – 1 036 200 kr.
 10. Geologer og geofysikere – 1 023 480 kr.

 

Ikke overaskende så krever enkelte av yrkene lang skolegang og mye spesialisering. En lege med spesialistutdanning må for eksempel gjennom et seks år langt profesjonsstudium i medisin. Deretter kommer det fem til syv år med spesialisering.

Det finnes derimot godt betalte jobber på listen som ikke krever så mange år med utdanning. En flygelederutdanning tar for eksempel bare to år å gjennomføre, det samme med pilotutdanning.

For Norges best betalte yrke, handels og skipsmegler, så finnes det faktisk ikke en egen utdanning. De som jobber med dette har som regel annen utdanning innen juss eller økonomi.

Ønsker du deg godt betalt jobb som kan gjøre deg til millionær, er dette altså de ti best betalte alternativene. 

 

Andre godt betalte yrker

Du trenger derimot ikke å tjene over en million kroner i året for å bli millionær. Det finnes en rekke andre godt betalte jobber i Norge. Kombinerer du god inntekt med disse tipsene, så er det fullt mulig å bli rik. Dette til tross for at årslønnen er et godt stykke unna en million i året. 

 

Her har vi samlet noen andre godt betalte yrker

 • Eiendomsmeglere og – forvaltere – 876 120 kr.
 • Jurister og advokater – 851 400 kr.
 • Kontrolloperatører ved olje- og naturgassraffineringsanlegg 816 480 kr.
 • Skipsmaskinister 806 040 kr.
 • Offiserer fra fenrik og høyere grad 799 440 kr.
 • Tannleger 796 560 kr.
 • Dekksoffiserer og loser 796 320 kr.

 

Høy lønn med yrkesfag

I Norge er det fult mulig å tjene godt også uten å ta høyere utdanning. Flere av de yrkesfaglige utdanningene kan gi deg en jobb med høy årslønn.

høy lønn heismontør

En annen positiv ting med å velge yrkesfag er at du kan komme tidlig i full jobb. En vanlig yrkesfaglig utdanning består av to år videregående utdanning, etterfulgt av to år som lærling i bedrift, med lønn.

Du kan da for eksempel starte sparing til egen bolig, mens andre på din egen alder har mange år igjen på skolebenken.

 

Godt betalte jobber som krever yrkesfaglig utdanning

 • Heismontør
 • Maritim elektriker
 • Brønnoperatør
 • Flymekaniker
finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy