Bokanmeldelse: The Little Book of Common Sense Investing

the little book of common sense investing omtale

Om du bare skal lese en eneste bok om aksjesparing, gjør du lurt i å lese The Little Book of Common Sense Investing.

Boken er skrevet av den amerikanske investoren John C. Bogle, som i 1975 var den som lanserte verdens første indeksfondI The Little Book of Common Sense Investing viser han hvordan alle, ved hjelp av sunn fornuft, kan lykkes i aksjemarkedet.

 

En bok som kan sikre deg en god pensjon

For nybegynnere kan aksjemarkedet virke både uoversiktlig og skremmende. Aksjekurser stiger og synker, noen selskaper går konkurs, og frykten for det store krakket henger alltid som en klam hånd over markedet.

Du bør derimot ikke la dette skremme deg bort fra å gjøre fornuftige investeringer med sparepengene dine. Boken viser deg at om du starter tidlig med en fornuftig fondssparing, vil du etter alle solemerker sitte igjen med en god slump penger når det er tid for å pensjonere seg.

 

Kjøp boken The Little Book of Common Sense Investing

 

Hvis du bare skal lese en eneste bok om hvordan du bør investere sparepengene dine, anbefaler vi denne bestselgende boken.

 

Kjøp boken her

annonse

 

 

Det fine er at du ikke trenger å være ekspert for å lykkes med aksjesparing. Bogle viser i denne boken at det motsatte som oftest er tilfelle. Jo smartere man prøver å være, desto lavere blir den langsiktige avkastningen.

Den tolmodige investor kan med enkle grep og langsiktighet sikre seg sin del av aksjemarkedets avkastning. Kodeordet her er indeksfond, og det går igjen som en rød tråd gjennom hele boken.

 

Nyttig lesing, også for de med erfaring fra aksjemarkedet

Selv om boken er forholdsvis lettlest, og ikke går i dypt inn i faglige temaer, så betyr ikke det at ikke erfarne investorer også kan ha nytte av å lese den.

Særlig kapitlene om effekten av høye kostnader kan nok være en øyeåpner for alle og enhver. Kanskje kommer flere til den realisasjonen at strategiene de bruker, likevel ikke er de beste?

bokomtale av the little book of common sense investing

Bogle kommer i alle fall med flere overbevisende argumenter for at aktiv forvaltning gjerne koster mer enn det smaker. 

Som han så fint sier det:

Don’t look for the needle in the haystack. Just buy the haystack.

 

Kapittel 11 «Reversion to the mean», er også særlig interessant. Her kommer han med en inngående forklaring på hvorfor man ikke bør se seg blind på historisk avkastning.

Det er ikke uten grunn at bankene er pliktige å opplyse om at «Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.»

 

Verdifull kunnskap i lengden

Ser du etter en enkel og forståelig bok om hvordan du på best mulig måte kan forvalte sparepengene dine, så er dette boken for deg. Selv om boken er på engelsk, så er den forholdsvis lettlest om du har normalt gode engelskkunnskaper. 

 

bokanmeldelse the little book of common sense investing

Eksemplene som frembringes i boken er overbevisende, og de viser at du ikke trenger inngående kunnskap om aksjer og aksjemarkedet for å lykkes. 

Den er ikke lengre enn at du leser den ut på tre-fire kvelder, men kunnskapen du sitter igjen med kan potensielt utgjøre hundretusener av kroner i lengden.

Kjøp The Little Book of Common Sense Investing hos: Norli

annonselenke

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy