Bokanmeldelse: Hvordan bli rik på et år

bokanmeldelse hvordan bli rik på et år

Hvordan bli rik på et år er en fargerik, underholdende og lettlest bok om hvordan du kan forbedre din personlige økonomi.

Er du også lei av at bankkontoen er bunnskrapet før neste lønning ankommer? Da anbefaler jeg at du leser «Hvordan bli rik på et år» av Marie Olaussen. Her får du en underholdende guide til hvordan du kan få orden på din personlige økonomi, slik at livet blir litt enklere.

 

Kjøp boken Hvordan blir rik på et år

 

Er du lei av at kontoen er slunken, selv om du tjener greit med penger? Da kan du plukke opp mange gode tips i boken Hvordan bli rik på et år.

 

Kjøp boken her

annonse

 

Marie Olaussen er journalist, og man merker allerede på første side at hun er flink med ord. Hun har et friskt og fargerikt språk, fult av historier og morsomme vendinger. 

Her flyger sidene av sted, selv om temaet økonomi kan være tungt fordøyelig for mange. Ikke bare er boken underholdene og lettlest, den er også proppfull av gode økonomitips. 

 

Definisjonen av det å være rik

Det å være rik kan bety så mangt. For noen kan det å være rik bety at man har en Ferrari parkert i oppkjørselen, og at ferien blir tilbrakt i Monaco eller Marbella.

For forfatteren av boken «Hvordan bli rik på et år» var ikke dette målet, og heller ikke definisjonen på det å være rik.

hvordan bli rik på et år av marie olaussen

Som Marie selv skriver i boken:

Å være rik betyr for meg at jeg skal ha penger nok til alt familien min trenger, og jeg skal ha penger nok til å dele med andre.

Boken er med andre ord ikke en spekulativ oppskrift på hvordan du kan bli millionær, men heller en velment innføring i hvordan de aller fleste av oss kan få en bedre økonomi.

 

Lettleste økonomitips

Etter å ha lest en rekke bøker om økonomi, aksjer og investeringer opp gjennom årene, har jeg blitt godt vant med det stive og grå språket som gjerne preger disse bøkene. 

Jeg ble derfor svært positivt overrasket når jeg allerede på den første siden av boken skjønte at dette var noe helt annet. Her er tungt fagspråk erstattet med friske vendinger, fargerikt språk og vittige historier. 

Det er lett å kjenne seg igjen i de trasige situasjonene som kan oppstå når lommeboka er bunnskrapt. Mange tenker gjerne at høyere lønn er løsningen på dette problemet, men svaret ligger ofte i at vi bruker for mye.

Dette er en av problemstillingene forfatteren tar opp i boken. Hun skriver på lettfattelig vis hvordan leseren også kan ordne opp i sin egen økonomi.

 

Forfatterens reise mot en bedre økonomi

I Hvordan bli rik på et år følger vi Marie Olaussen sin reise mot en bedre og sunnere økonomi. Vi følger henne gjennom et helt år, og vi lærer i takt med henne hvordan vi kan få skikk på vår egen økonomi. 

Hun starter med å fokusere nettopp på vårt eget forbruk og viktigheten av å ha oversikt over det. Trolig bruker du også mer enn du aner på små daglige utgifter, som kjøpekaffe eller energidrikke. Disse utgiftene har en tendens til å vokse se store over et år.

hvordan bli rik på et år

Gjennom boken får du tips til hvordan du kan få kontroll på økonomien med et personlig budsjett. Du får også tips til hvordan du kvitter deg med unødvendige kostnader, og ikke minst hvordan du kan få sparepengene til å formere seg.

Boken passer godt for alle, og særlig for de som føler at lønnskontoen tømmes på uforklarlig vis hver eneste måned.

Kjøp Hvordan bli rik på et år hos: Norli

annonselenke

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy