Beste kredittkort på ferie

beste kredittkort i utlandet

Vi påminnes ofte rettmessig om farene forbundet med kredittkort, men glemmer gjerne at betalingsmiddelet kommer spesielt til sin rett på ferier.

Årsakene til at kredittkort anbefales i utlandet er blant annet den ekstra sikkerheten de gir, samt mulighetene for besparelser.

 

To gode kredittkort for ferien

Vi har valgt ut to alternativer vi mener er blant de beste kredittkortene til bruk i utlandet. Hva som passer for deg vil imidlertid bero på hvor du skal reise, hva du skal foreta deg, hvor du skal bo, og så videre. 

 

Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank er et godt egnet reisekort. Den store fordelen med dette kortet er at det er 100 % gebyrfritt, også ved bruk i utlandet.

Kortet gir dessuten rabatt på utvalgte hotell og restauranter. I tillegg får du gratis reiseforsikring som gjelder for deg og inntil 3 medreisende. Du får også gratis egenandelsforsikring om du betaler for leiebil med Gebyrfri Visa.

 

Rabatter og bonuser med kredittkort

Rabatt på bensin eller diesel er åpenbart viktig om du skal på bilferie. Et godt kredittkort gir deg også rabatter på reiseprodukter som du ikke får ellers. Mange kort har avtaler med hotellkjeder eller bookingtjenester som Hotels.com, Expedia.com eller Booking.com.

kredittkort på ferie

Betaler du for overnattingen med kredittkortet, blir det ofte billigere enn om du gjør opp med bankkort eller i kontanter. Det samme kan gjelde for flybilletter, fergeturer, leiebil eller annet du måtte trenge på ferien. Noen kort har også en flat rabatt på alle kjøp av varer og tjenester.

På toppen av rabattene gir enkelte kort også såkalt cashback, eller andre former for bonuser. Summene det her er snakk om er ikke spesielt høye, og ofte begrenset til noen få hundrelapper per måned. Bonuser og cashback begynner imidlertid å monne når du ser året under ett, og når de kommer på toppen av faste rabatter.

 

Nødpenger i tilfelle feriekassa går tom

Et godt kort for ferien bør også ha høy nok kredittgrense i tilfelle reisekassa går tom. Tilgang til nødpenger kan bli viktig om du blir utsatt for tyveri og mister det vanlige bankkortet, eller om du rett og slett har feilberegnet hvor store utgifter du får. Mister du alt du eier kan det bli meget vanskelig å fortsette ferien.

Det kan være fornuftig å oppbevare kortene dine separat. La for eksempel reisefølget ditt ta vare på debetkortet, mens du selv sørger for at kredittkortet er trygt bevart. Sjansene for at alle betalingsmidler går tapt på samme tid vil dermed bli betraktelig redusert.

 

Velg et kredittkort med gratis reiseforsikring

Mange kredittkort gir gratis reiseforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet. Skal du for eksempel fly og bruke leiebil, holder det i lange baner å betale flybillettene og leiebilen med kortet.

Skal du på bilferie med sin egen bil må du være mer årvåken. For at forsikringen skal gjelde må utgiftene tilsvare 50% her også. Betal derfor med kortet, og ta vare på hver eneste kvittering. Det vil normalt tilsi hotell eller annen overnatting, bensin, måltider og eventuelle ferger. Småutgifter til kaffekopper og bompasseringer blir mindre viktig.

kredittkort med reiseforsikring

Pass på å sette deg godt inn i betingelsene uansett hvilke forsikringer du har. Selv om reiseforsikringen du får i kredittkortet er gratis, anbefales det ofte at denne bør ses på som et supplement. Ha for eksempel en helårs reiseforsikring i bunn, og se på den gratis forsikringen som et tillegg som gir bedre erstatning dersom du er utsatt for uhell, ulykker eller tyveri.

 

Viktig med ekstra forbrukerbeskyttelse på ferie

En viktig faktor når det gjelder betaling, spesielt i utlandet, er sikkerheten og forbrukerrettighetene dine. For eksempel er det langt tryggere å betale flyreiser, fergeturer, overnatting og leiebiler med kredittkort enn med debetkort. Går selskapet som yter tjenesten konkurs slipper du å tape pengene. Du har også bedre rettigheter for ombooking eller kompensasjon i slike tilfeller.

For andre transaksjoner, for eksempel om du kjøper kapitalkrevende varer som klær og elektronikk i utlandet, er du også langt bedre skodd om du får grunn til å klage på produktet.

En tredje fordel er at om noe ved transaksjonen skulle vise seg være feil, for eksempel at prisen på varen eller tjenesten ble høyere enn oppgitt, kan du klage til kredittselskapet og få hjelp til å ordne opp. Slikt oppdager man som regel ikke før man ser bankutskriften etter at man har kommet hjem.

 

Unngå rentene

Den ekstra sikkerheten og forbrukerbeskyttelsen er der uansett når du betaler med kortet. Du mister imidlertid noe eller hele poenget med det kostnadsbesparende dersom du ikke betaler regninga i tide.

Rentene på kredittkortene er gjennomgående høye, og en for sent betalt ferie kan bli dyr til slutt. Når forbrukerøkonomene anbefaler kredittkort så er det derfor under forutsetningen om at du ikke pådrar deg høy gjeld som må betjenes over lang tid.

Dette gjelder spesielt om kortet brukes til kontantuttak. Her er det ingen rentefri periode å dra fordel av, i tillegg til at gebyrer og vekslingskurs kan dra opp kostnadene ytterligere. Bruk heller bankkortet til cash så lenge du har dekning på lønnskontoen.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy