Så mye kan du spare med et bensinkort

så mye kan du spare med et bensinkort

Stadig flere irriterer seg over økende bensinpriser, men med et bensinkort kan du redusere drivstoffutgiftene helt gratis.

Tall fra SSB viser at i 1986 var gjennomsnittsprisen for en liter bensin 4,65 kr, mens i 2020 kostet den samme literen i snitt 14,69 kr. Vi betaler med andre ord stadig mer for å fylle opp tanken på bilen vår.

Bruker du et bensinkort som betalingsmiddel kan du derimot spare penger hver eneste gang du fyller tanken. I denne artikkelen skal vi se på hvor mye du faktisk kan spare i året med et bensinkort. Vi gir deg også tips til hvilket bensinkort som jevnt over gir deg de største besparelsene.

 


annonse

 

Hva er et bensinkort?

Et bensinkort er et kredittkort hvor utstederen av kortet har lagt til rabatter på drivstoff ved bruk av kortet. Hvor stor denne rabatten er varierer mellom de forskjellige bensinkortene. Flere av bensinstasjonkjedene har egne bensinkort, men disse kortene gir som regel kun rabatt om du fyller på deres stasjoner. 

Det er også flere banker som har kredittkort med rabatt på bensin og diesel. Disse kortene er som regel mer fleksibel og kan brukes på alle bensinstasjoner. Rabattene er også jevnt over høyere her, enn på de kjedespesifikke bensinkortene.

Siden et bensinkort i bunn og grunn er et kredittkort, handler du på kreditt når du fyller tanken med et slikt kort. Den rentefrie kredittiden er ofte på mellom 30 til 50 dager.

Det betyr at hvis du betaler det utestående beløpet innen denne fristen, så vil det ikke påløpe renter på det utestående beløpet. Et bensinkort er med andre ord gratis å bruke så lenge du betaler hele fakturaen innen fristen.

 

 

Så mye kan du spare med et bensinkort i løpet av et år

Er det så verd det lille bryet det er å skaffe seg et slikt kort? Betaler du fakturaen i tide, så påløper det ingen kostnader med et slikt kort, og du vil spare penger hver eneste gang du fyller tanken. Vi mener derfor at et bensinkort lønner seg for den bevisste forbruker.

Hvor mye du kan spare, kommer an på hvilket bensinkort du velger. I denne artikkelen har vi brukt bensinkortet Flexi Visa fra Santander som eksempel.

Grunnen til at vi foretrekker dette kortet er at det gir en rabatt på 4 %, ved hver eneste tanking. Kortet er også fleksibelt, og gir den samme rabatten enten du fyller på en Esso, Circle-K eller Shell-stasjon.

Tall fra SSB viser at gjennomsnittlig kjørelengde per bil i Norge i 2020 var 11 152 km. Tar vi utgangspunkt i et forbruk per mil på 0.8 liter, gir dette et årlig snittforbruk på 1394 liter bensin.

I 2020 så vi at gjennomsnittprisen på bensin var 14,69 kr. Det gir en totalt årlig drivstoffkostnad på 20 478 kr. Med Flexi Visa får vi 4% rabatt på dette beløpet, noe som tilsvarer en besparelse på 819 kr.

Flexi Visa gir deg dessuten ikke bare rabatt på drivstoff, det gir deg også rabatt på alt annet du handler hos en bensinstasjon. Det vil si at du får rabatt på både bilvask, mat og andre artikler du måtte kjøpe. 

 

Bør du skaffe deg et bensinkort?

Som vi så av regnestykket over så kan en person med et gjennomsnittlig forbruk spare 820 kr i året med et Flexi Visa bensinkort.

Kjører du over gjennomsnittet, eller har et kjøretøy som bruker mye drivstoff, så blir besparelsene naturlig nok enda større. Maksimal bonus du kan motta er 200 kr per måned, og maksimalt 2000 kr per år.

For at vinningen ikke skal gå opp i spinningen så er det derimot viktig å betale fakturaen innen forfall. Rentene på et kredittkort er høye, og eventuelle besparelser kan fort bli spist opp av rentekostnadene om du ikke betaler i tide.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy