Feriepenger kalkulator

Feriepenger kalkulator
Planlegg din økonomi med vår brukervennlige feriepengekalkulator.

Dette verktøyet er skreddersydd for å hjelpe deg med å estimere dine feriepenger. Med ulike satser basert på alder og arbeidsavtaler, hjelper vår kalkulator deg med  å beregne hvor mye feriepenger du kan forvente å få utbetalt.

 

Feriepengekalkulator
 

Slik bruker du feriepengerkalkulatoren:

 

Finn ditt feriepengegrunnlag: Feriepengegrunnlaget er ikke det samme som din totale årslønn fra forrige år. Det kan være litt lavere på grunn av visse fradrag og beregninger. For å finne det eksakte beløpet, kan du sjekke lønnsslippen din.

Inntast feriepengegrunnlaget: Skriv inn feriepengegrunnlaget fra forrige år i feltet merket «Feriepengegrunnlag fra forrige år». 

Velg riktig feriepengesats: Bruk rullegardinmenyen merket «Velg feriepengesats» for å velge den prosentsatsen som gjelder for din situasjon.

5 uker – 12%: Standard sats for de fleste arbeidstakere.

4 uker – 10.2%: For de med en kortere ferieperiode.

Over 60 år – 12.5%/14.3%: Eldre arbeidstakere har rett til en høyere sats. Velg den som gjelder for deg.

Beregn dine feriepenger: Trykk på «Beregn feriepenger»-knappen. Resultatet, som viser de beregnede utbetalte feriepengene, vil bli vist under knappen.

 

Viktig å merke seg:

  • Det er essensielt å velge riktig feriepengesats basert på din alder og antall ferieuker du har krav på.
  • Denne kalkulatoren tar utgangspunkt i feriepengegrunnlaget fra forrige år, ikke den totale årslønnen. Det kan være en forskjell mellom disse to beløpene.
  • Kalkulatoren gir kun et estimat og kan ikke garantere nøyaktighet.
  • For nøyaktige beregninger, særlig ved store lønnsendringer, anbefales konsultasjon med en lønnsekspert eller regnskapsfører.
  • Bruk denne kalkulatoren kun som et utgangspunkt for å beregne dine feriepenger. Husk at faktiske tall kan variere, og profesjonell veiledning anbefales for eksakte beregninger.
finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy