Dette er de mest eksklusive kredittkortene

eksklusive kredittkort

Drømmer du om å eie et kredittkort som lar deg chartre en privatjet på timen? Slik at du kan suse ned til Monaco for å flotte deg noen dager?

Slike kort finnes, men du får nok neppe sett de. Her kan du lese om verdens mest eksklusive kredittkort, og hva vi nordmenn har å stille opp med på den fronten.

 

Silk Card fra Coutts & Co

silk card

Banken Coutts & Company sitt Silk Card er imidlertid oppnåelig, selv om du også her må ha temmelig god økonomi for å bli eier av kortet. Du må være kunde hos Coutts, og deri ligger filteret for hvem som kan få et Silk Card.

Coutts stiller ganske strenge krav til hvem som får opprette konto hos de. Siden Silk Card kommer fra samme bank som utstedte World Card, er det naturligvis ansett som et av de mest eksklusive ”Hvermannsen-kortene”.

 

American Express Centurion Card

centurion card

Du har kanskje hørt om ”Det sorte kredittkortet”? Det er i så fall American Express sitt det snakkes om. Centurion Card er nesten like mytisk som World Card var da det eksisterte.

Angivelig er dette også et kort du ikke kan søke om, men blir tilbudt dersom du er rik som et troll, og kunde hos de rette finansinstitusjonene. Det sies at personer som bruker andre AmEx-kort heftig nok, gjerne mer enn 3 millioner NOK i året, kan bli kontaktet og invitert inn i det mest eksklusive selskapet blant kredittkorteiere.

Da må du i så fall betale tett opp mot 75 000 NOK i årsavgift det første året.

 

Dubai First Royale

Dubai First Royale

I følge finansieringsselskapet Dubai First er deres Royale et av de mest eksklusive kredittkortene i verden per i dag. Her også finner du ingen søkeside for kortet. Det er Dubai First som kontakter deg, dersom du har et annet kort fra selskapet, og så fremt du er rik nok.

Dubai First Royale er i seg selv verdt en god del kroner. Det er gullbelagt langs ytterkantene på begge sider, og i midten prydes det av en pen liten diamant. Eiere av kortet har tilgang til blant annet concierge-tjenester som sies å kunne åpne absolutt alle dører.

Oss fattigfolk kan imidlertid skaffe oss andre kort fra Dubai First, blant annet Dubai First Amazing World Card. Gjør du det, og bruker nok penger, blir du kanskje oppringt en vakker dag og spurt om du vil ha et Royale.

 

JP Morgan Reserve Card

JP Morgan Reserve Card

JP Morgan & Co er en investeringsbank som holder til på Wall Street i New York. Er du kunde der og har investert minst 10 millioner US dollar gjennom selskapet, kan det hende de spør deg om du vil ha et Reserve Card (dette het tidligere JP Morgan Palladium Card).

JP Morgan Reserve Card har selvsagt en rekke fordeler, men først og fremst er dette et kredittkort for de som ikke vil bekymre seg for om de har høy nok kredittramme. Eksklusiviteten kommer til uttrykk også i selve kortet. Det er laget av metall, og belagt med sølvfarget palladium. Du skal kjenne at kortet ligger i lomma!

 

Visa Infinite Card

visa infinte

Dette kredittkortet utstedes av en rekke banker rundt omkring i verden, men foreløpig ingen her i Norden. Nærmeste stat å skaffe seg Visa Infinite Card i er Tyskland. Bankene det er snakk om er utelukkende slike som har velbemidlede kunder.

Fordi bankene er forskjellige, ser kortet ulikt ut, alt ettersom hvem som utstedte det. Eksempler er Eurasian Diamond Card (Eurasian Bank i Kazakhstan), Sberbank Visa Infinite Gold Card (Sberbank i Russland) og CSOB Visa Infinite (CSOB i Tsjekkia).

Selv om kortet er meget eksklusivt, er dette et av de få vi har nevnt som det kan søkes om. Men, du må naturligvis ha en særdeles velfylt konto for å få søknaden akseptert. Får du et Visa Infinite har du tilgang til et fordelsprogram som oser av luksus, i tillegg til en kredittramme som gjør det mulig å kjøpe en ny Ferrari på sparket.

 

World Card – en legende blant kredittkort

Coutts & Company er en av verdens eldste privatbanker. Deres nisje har stort sett vært som forvalter av rikfolks penger. Coutts sine klienter var før i tiden nesten kun adelige, for eksempel Dronning Elizabeth II av England.

Banken utstedte inntil relativt nylig et kort som ble kalt World Card, men dette er i de senere årene blitt erstattet med Silk Card. Det gamle World Card var utvilsomt det mest eksklusive i verden. Angivelig var det bare omtrent 100 personer som ble funnet verdige som eiere av kortet. Blant disse var også den nevnte dronningen. Det holdt ikke å bare være søkkrik for å få kortet. Du måtte også ”være noen”. Faktisk gikk det ikke an å søke om å få et World Card. I stedet var det Coutts som delte ut kortet til som ble funnet verdige.

Fordelsprogrammet inkluderte blant annet tilgang til privatjet, concierge-tjenester som sørget for at du kunne få shoppet alene på eksklusive forretninger når som helst på døgnet, booking av bord på hvilken som helst eksklusiv restaurant, og så videre.

 

Eksklusive norske kredittkort

Vi har egentlig lite tradisjon for VIP-ordninger her til lands, og derav ingen spesielt eksklusive kredittkort. I stedet vil de som har nok penger og høyt forbruk kunne få utvidede kredittrammer i de kortene som bankene utsteder. Noen banker differensierer ved å for eksempel kalle kortet ”Gold” eller ”Platinum”, men du finner nok ingen kredittkort som er dekorerte med gull eller edle metaller.

De rikeste med norsk pass har ofte kredittkort fra banker eller investeringsselskap i andre land, der de også er kunder. Derfor hender det at for eksempel en versjon av Visa Infinite dras frem også her til lands.

 

 

Tre prestisje-kort i Norge

Selv om vi er alle gode sosialdemokrater her til lands, finnes det likevel et visst skille, også på kredittkortfronten. Sagt på en annen måte; et Manchester United Visa henvender seg nok til et annen type kunder enn et SAS AmEx Elite. Det ligger litt i navnene.

Forskjellene mellom kortene er imidlertid aldri spesielt store. Unntaket er kortene fra SAS og AmEx, men mest fordi disse inkluderer opptjening av Eurobonus. Fordelsprogrammene er ofte ganske standard, og ingen kommer i nærheten av fordelene i de internasjonale superkortene som er nevnt ovenfor.

Her er tre norske kredittkort som til dels kan kalles eksklusive:

 

Handelsbanken Platinum MasterCard

Handelsbanken Platinum MasterCard er et av kortene som kanskje henvender seg mest til en kresent kundegruppe. Kortet gir deg en kredittramme på 500 000 kroner, som sikkert kan økes dersom du har nok midler på kontoen i banken. Som seg hør og bør et slikt kort får du tilgang til VIP-lounger på flyplasser og slikt.

 

SAS AmEx Elite

SAS AmEx Elite er det mest eksklusive av de tre kredittkortene fra American Express og SAS. Kortet har en raus kredittramme, men koster hele 4 000 kroner i året å eie. For den summen får du diverse fordeler som har med SAS sine tjenester å gjøre, tilgang til lounger på flyplasser, concierge-tjenester, forsikringer, og mye mer.

 

VIP Credit Card

VIP Credit Card er et forsøk på å gjøre det eksklusivt, men strengt tatt er dette et kredittkort for harry-jappene. Fordelsprogrammet er veldig fokusert på rabatter på restauranter, helsestudio, frisører og slikt, i tillegg til rabatter på reise. På det økonomiske (renter, kredittramme, null årsavgift, osv.) skiller ikke VIP Credit Card seg ut fra andre norske kredittkort.

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy