Bokanmeldelse: Aksjeskolen

bokanmeldelse aksjeskolen

I boken Aksjeskolen skrevet av Finn Øystein Bergh, får du en grundig innføring i aksjemarkedet.

 

Aksjeskolen – en bok som garantert gjør deg til en bedre investor

Aksjeskolen av Finn Øystein Bergh ble første gang utgitt i 1994, og var den gang en salgsuksess. Boken ble kraftig revidert i 2020 og fremstår nå nærmest som en helt nyskrevet bok.

Finn Øystein Bergh er utdannet siviløkonom og har en lang bakgrunn innen finans. Han er partner i Pareto Asset Management, og har tidligere jobbet både som journalist og investeringsdirektør. Han har med andre ord omfattende kunnskap om finansfaget, i tillegg til lang praktisk erfaring med aksjemarkedet.

 

Kjøp boken Aksjeskolen

 

Vi anbefaler Aksjeskolen til både nye og erfarne investorer. I boken kan du tilegne deg kunnskap som gjør at du lykkes bedre i aksjemarkedet. 

 

Kjøp boken her

annonse

 

I boken Aksjeskolen deler han velvillig av all denne kunnskapen. Her kan du plukke opp informasjon som vi tør påstå garantert vil gjøre deg til en bedre investor. 

Boken anbefales både for de som er helt ny i aksjemarkedet, og for de som allerede anser seg som etablerte investorer. 

 

Lettlest og informativ om aksjemarkedet

Finansteori er ikke akkurat kjent for å være lettfattelige greier. For den jevne småsparer så er nok begreper som aksjebeta, standardavvik og beregning av verdijustert egenkapital, tung og fremmed materie. Dette er likevel begreper det som investor kan være lønnsomt å kunne noe om.

I denne boken gir Finn Øystein Bergh den en forholdsvis lettfattelig innføring i disse, og en rekke andre temaer som er sentrale i aksjenes verden. Du kan blant annet lese om hvordan aksjekemarkedet faktisk fungerer, hvordan selskaper verdivurderes, og hvilke taktikker du bør benytte deg av.

aksjeskolen bok

Boken er oppbygd slik at du enkelt kan slå opp i de forskjellige kapitlene, for å studere enkelte temaer nærmere. På den måten blir ikke boken bare en bok du leser en gang og legger vekk, men et potensielt fremtidig oppslagsverk du kan benytte deg av. 

Det er ikke til å stikke under en stol at noen av temaene er forholdsvis komplekse, men Bergh er flink til å komme med praktiske eksempler. På den måten skjønner man enklere hvordan ting faktisk fungerer, i stedet for å kun måtte forholde seg til abstrakte begreper.

 

Grundig nok til å fenge selv erfarne investorer

Selv om Aksjeskolen er forholdsvis lettlest, så betyr ikke det at ikke erfarne investorer også kan ha nytte av boken. Bergh har bred erfaring som investeringsdirektør, så her kan man plukke opp gode tips fra en som har lang erfaring med kjøp og salg av aksjer.

Han skriver blant annet meget inngående om hvordan man går frem for verdivurdere selskaper. Her er han innom kjente begreper som P/E, men han gir også en innføring i andre nøkkeltall som P/CF.

bokomtale aksjeskolen

I tillegg skriver han opplysende om risiko og avkastning i aksjemarkedet. Her er det nemlig ikke alt som nødvendigvis er slik man tror det her. Han kommer med flere spennende eksempler og statistikk som underbygger hans påstander.

Det fine med boken er at den er oppbygd litt som en lærebok. Er det noen temaer man føler man har god kontroll på, så kan man ganske enkelt bare hoppe over disse. Selv om en oppfriskning nok også kan være fordelaktig for de fleste av oss.

Har du interesse for aksjemarkedet og ønsker å lære mer om finans, så anbefaler vi at du leser boken Aksjeskolen.

Kjøp Aksjeskolen hos: Ark

annonselenke

finanseksperten footer logo retina© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Finanseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy