Bankene med størst forbrukslån

banker med store forbrukslån

Om du har behov for et forbrukslån med høy lånesum, eller muligheten for å opplåne, er det spesielt fem banker som utmerker seg. Disse bankene er alle blant de bedre når det gjelder rentebetingelser og fleksibilitet. Disse to faktorene (lånesum og rentebetingelser) er spesielt viktig for de som vil refinansiere gjeld fra kreditt og smålån.

Rentebetingelsene på store lån uten sikkerhet

Alle banker som er beskrevet her fastsetter rentene ut i fra hvilken kredittscore søkeren har, i tillegg til at betalingsevnen spiller en viktig rolle for hvor mye man får låne. En person som har stabil inntekt og god betalingshistorikk, får bedre rentebetingelser enn de med svakere økonomi, og som for eksempel har hatt mye kredittgjeld eller vært sen med betalingene sine. Det er med andre ord billigere lån å få for de som har hatt lite eller ingen utskeielser på betalingsfronten.

Rentene er også gjennomgående lavere for store forbrukslån enn de er for små lånesummer. Det spiller også en rolle hvor lang tilbakebetalingstid man velger, og lengre lånetid gir normalt lavere renter. Som det fremgår nedenfor har bankene ulike utgangspunkt for renteberegningen. At OPP Finans har laveste nominelle rente er vel og bra, men det kan godt hende de andre bankene tilbyr søkeren bedre renter. Derfor anbefales det at man søker om samme lånesum hos flere banker, før man tar avgjørelsen om hvem man vil låne hos.

Felles for bankene

Det er flere fellesnevnere for alle banker vi ser på. Samtlige har de største forbrukslånene på markedet, og tilbyr inntil 15 år nedbetalingstid. Nedbetalingstiden du avtaler kan enkelt endres, for eksempel om du vil innfri lånet før tiden. Bankene bruker omtrent samme tid på søknadsbehandlingen, og gir normalt svar på dagen. Utbetalingen av lånet skjer så snart det foreligger en godkjent låneavtale. Det vil si at avtalen må være returnert med signatur (alle aksepterer BankID), og dokumentasjonen banken krever må sendes inn. Om alle opplysninger som oppgis er korrekte, vil det hele ta mellom 1 og 3 dager fra tidspunktet søknaden ble innsendt.

Bankene varierer litt i forhold til blant annet krav til alder, inntektskrav og mulighetene for avdragsfrie perioder eller betalingsutsettelse. Den viktigste økonomiske forskjellen er hvilke renter man kan få. Innhentes det flere tilbud, må man se på hva totalsummen er ved full innfrielse av lånet, og bruke dette som sammenligningsgrunnlag.

Forbrukslån fra Bank Norwegian

annonse

Nylig satte Bank Norwegian opp lånegrensen til 600 000 kroner. Denne banken har i tillegg blant de laveste grensene for minstelån, som for tiden er på 5 000 kroner. Bank Norwegian har alle fordelene man kan forvente for denne typen lån. De aksepterer at to personer (medlåner) går sammen om å låne, en grei ordning for spesielt samboere og ektefeller, og som ofte gir bedre betingelser og større lånemuligheter. Man kan også søke om å få utvidet lånesummen ved behov, men aldri slik at total gjeld overstiger lånegrensen. De nominelle rentene hos denne banken starter på 8,99%, mens laveste effektive rente du kan oppnå er på 9.59%.

Forbrukslån fra OPP Finans

bankene med størst forbrukslån

annonse

OPP Finans eies av Gjensidige Bank, og er derav i samme konsern som Gjensidige Forsikring. Banken er blant de som alltid har størst forbrukslån, og vi kan forvente at de snart følger i Bank Norwegians fotspor og hever lånegrensen. Per i dag er imidlertid høyeste lånesum 500 000 kroner. Har du lån fra før i Gjensidige Bank, kan du fortsatt låne av OPP Finans, men ikke mer enn at totalgjelden går over lånegrensen på en halv million. Rentene hos OPP Finans starter på 7,5% for de med best betalingsevne og kredittverdighet, og med 7.98% som laveste effektive rente.

Forbrukslån fra Instabank

største forbrukslån

annonse

Forbrukslånet fra Instabank har en nedre grense på 5 000 kroner, og største lånesum er 500 000 kroner. Lånet er noe annerledes enn de andre som er omtalt her, i det at du kan velge mellom en fleksibel eller fast nedbetalingsplan. Med fleksibel nedbetalingsplan kan du velge lave månedsbeløp når økonomien er trang, og høye beløp når du har ekstra midler. Rentenivået er likt det du finner hos konkurrentene, med startnivå for nominelle renter på 7,99%. Instabank tilbyr i tillegg sparekontoer med konkurransedyktige innskuddsrenter.

 

Forbrukslån fra yA Bank

store forbrukslån

annonse

Lånet fra yA Bank er kanskje det mest fleksible av de nevnte alternativene. Hos denne banken er både opplåning og avdragsfritak relativt enkelt å få på plass. Avdragsfritaket er begrenset til 3 år dersom du velger den lengste tilbakebetalingstiden, og om lånestørrelsen er opp mot maksimumsgrensen på 500 000 kroner. Laveste lånesum er her 25 000 kroner. Opplåning (økning av lånesum) forutsetter at du har betjent det eksisterende lånet punktlig i en viss periode.

 

Sammenligne flere lånetilbud

Enten du vil låne til noe du trenger, eller vil refinansiere annen gjeld med et stort forbrukslån, er det lurt å sammenligne flere tilbud. Selv om prosedyrene hos bankene er temmelig like når de fastsetter rentebetingelsen, og kredittscoren din som legges til grunn er den samme, vil det alltid være en bank som er rimeligere enn de andre. For å få fortgang i innhentingen av tilbud på lån, kan du vurdere å bruke en eller flere lånemeglere. Bruker du flere meglere, må du regne med en visst overlapping i bankene de representerer, men dette skal ikke ha innvirkning på tilbudene du mottar. I vår oversikt over lånemeglere finner du selskap som innhenter over 15 tilbud basert på kun den ene søknaden.

sammenlign store forbrukslån

© Alle tekster og bilder på dette nettstedet er kopibeskyttet og tilhører Eiso Marketing Ltd. Kopiering eller annen gjengiving av både tekst og bilder uten samtykke er forbudt.
Dette nettstedet bruker innformasjonskapsler (cookies).
Våre artikler bør sees på som veiledende og ikke som finansiell rådgiving, vi tar forbehold om feil i våre artikler. Fianseksperten.no driver ikke selv med utlån av penger eller andre finansielle tjenester.
Privacy Policy